Boerderij winkels

De producten van Bekookt zijn te verkrijgen via de webwinkel van Bekookt, en de boerderijwinkels, snackbars en horeca gelegenheden die hieronder beschreven staan. 

 

Klik op de blauwe punten op de kaart voor locaties bij jouw in de buurt.

 Boerderij D'n Heerd

 

Een nieuwe boerderijwinkel in Dongen heeft haar deuren geopend.

Kees en Monique Jansen, samen met hun drie kinderen wonen op deze prachtige boerderij in Dongen. De koeien zijn echte “scharrel”koeien. De drachtige koeien leven in een natuurgebied in het nabij gelegen Loon op Zand. Tegen de uitgerekende datum komt de koe terug naar de stal, waar zij enkele weken in het strohok zal verblijven. Na het afkalven laten we het kalf en de koe zeker een half jaar bij ons op de boerderij samen lopen. Totdat de koe opnieuw drachtig is.

Het gehele jaar staat bij ons de staldeur open. Dit betekent dat de koe (en het kalf) vrij is om naar buiten te gaan of naar binnen te komen.  In de winkel, gelegen aan de Eindsestraat 21, wordt onder andere het rundvlees van eigen koeien verkocht. Ook zijn er heerlijk (borrel)brood, verschillende soorten kazen van de boer en natuurlijk de heerlijke handgemaakte kroketten en kant-en-klare stoven van Bekookt te verkrijgen.

Iedere week is Boerderijwinkel D’n Heerd geopend op vrijdag 13:00-19:00uur en zaterdag 9:00-15:00uur. 

 


Vivo lekkernijen in Sprang- cappelle

Twee broers Flip en Kees van Tilborgh zijn deze streekwinkel in het centrum van Sprang-cappelle begonnen nadat ze hun plus supermarkt hadden verkocht. Ze zitten nu weer op dezelfde plek waar hun ouders in 1932 een kruidenierszaak waren begonnen. De winkel staat vol met heerlijke brabantse streekproducten en nu dus ook met een groot assortiment kroketten, bitterballen, ragout en stoof soorten en hele vriezer vol! Ze kennen iedereen bij naam en de koffie staat ook altijd klaar.


Bekookt en boerderij slager Polsdonk ophaalpunt voor producten van Bekookt

Boerderij slager Polsdonk

 

Boerderij slagerij Polsdonk uit Oirschot heeft het ras limousine in zijn wei staan. Van deze runderen van Franse afkomst wordt mals, smakelijk en mager vlees verkregen. Het vlees van hun eigen runderen wordt in de slagerij verwerkt tot alles wat maar denkbaar is van worsten en vleeswaren tot slavink en tournedos en allemaal zonder e-nummers of andere stoffen waarvan we de naam vaak niet eens kunnen uitspreken.

 

Hier zijn de asperge-beenham,rundvlees kroket, goulash kroket, boeren kip kroket, kip madras, holandse garnalen kroket, en exclusief de boeren varkens kroket te koop.


Kaasboerderij 't Bosch in Made

 

Wij zijn Erik en Lisette van Oosterhout. Samen met onze kinderen Nick en Ron wonen we op deze boerderij in Made, Noord Brabant. We hebben ongeveer 95 Melkkoeien, die buiten lopen als het weer het toelaat. Van een gedeelte van deze melk maken wij echte boerenkaas. Tesamen met andere streekprodukten verkopen wij deze kaas in onze winkel.Daarbij verzorgen we ook rondleidingen, Graag heten wij U welkom op onze site en wellicht ook op onze boerderij.

 

Bekookt maakt voor hun boerderijwinkel kruidenkaas kroket, rundvlees kroket, Brabants en Vlaams stoofvlees.


't lekkerste straatje van Oisterwijk.

 

Zo heet de asperge winkel van Gerrie Scheffers aan de oliviersweg 9 in Oisterwijk. Alles wat te maken heeft met asperges kan je hier vinden. Zoals asperge quiche ,salades,soepen, borden, ijs en dit jaar ook diverse soorten asperge kroketten. De sprankelende medewerkers helpen met alle plezier om de mooiste asperges met milieukeurmerk klaar te maken.

 


Asperge boerderij ter Stege

 

In Sint Michielsgestel ligt de asperge boerderij van Frenk en Helma ter Stege. Ze heten u van harte welkom om tijdens een mooie fiets- of wandeltocht door het Bossche Broek, Haanwijk, Halder, Sterrenbos of Pettelaar even uit te blazen op het terras en rond te snuffellen in de boerderijwinkel.Er is ook een ontvangstruimte aanwezig voor groepen, voor rondleidingen en lunchen. Ook zijn hier natuurlijk de asperge en asperge beenham kroket/bitterballen voorradig. Ook op het terras.


van Son aspereges en Bekookt streekgerechten keuken voor asperge-kroket asperge-beenham kroket asperege-lams kroket en asperge-wilde zalm kroket.

Asperge kwekerij van Son

 

Asperge kwekerij van Son in Haarsteeg teelt bij vriendelijk. Door langs het asperge perceel bloemen in te zaaien. De asperges worden alleen uit de volle grond gekweekt. Einde seizoen betekend ook echt einde seizoen en krijgen de planten hun verdiende rust. Zij verkopen alle soorten asperge kroketten en bitterballen in de winkel. Uiteraard van hun eigen asperges    


van Rooij aspereges en Bekookt streekgerechten keuken voor asperge-kroket asperge-beenham kroket asperege-lams kroket en asperge-wilde zalm kroket.

Asperge kwekerij van Rooij

 

Kleinschalige asperge boerderij van Rini en Carien van Rooij zit met zijn asperge velden vlakbij het voormalige Land van Ooit. In 2016 hebben de Vlaamse Hofstee gebouwd. Een schitterende mooie winkel met veel asperge gerelateerde producten en een grote keuken waar workshops voor bedrijven worden georganiseerd en proeverijen. In de winter gaat Rini verder met zijn andere vak als rietdekker, als het maar ambachtwerk is!  

Het gehele assortiment aspergekroketten en bitterballen van Bekookt ligt hier in het seizoen in de winkel.    


Asperge boerderij Vissers.

 

Net buiten het centrum van Alphen kunnen fietsers even stoppen bij de aspergekwekerij

en winkel van Ingrid Vissers. In het aspergeseizoen, van april tot eind juni, is de winkel elke dag open. Het assortiment is in de loop der jaren uitgebreid met een aantal streekproducten. De geitenkaas en de honing in de toonbank zijn in Alphen gemaakt. Het ijs komt uit Baarle waaronder aspergeijs. Wie meer wil weten, kan een rondleiding boeken. Op het veld krijgen de bezoekers te zien hoe de asperges groeien en geoogst worden. Als afsluiter wordt er een proeverijtje gehouden met onder meer de aspergekroketten en bitterballen die ook in de winkel te verkrijgen zijn. 


Halsebroek en Bekookt streekgerechten keuken voor exclusieve wagyu kroketten en bitterballen

Halsebroek Wagyus

 

Is gevestigd op het mooie landgoed Beukenhorst in het landelijke dorp Esch (nabij Vught). Frank en Judith van de Ven zijn hier in 2004 gestart met een agrarisch bedrijf met als hoofdactiviteit de opfok van jongvee voor melkveehouders. Daarnaast zijn wij actief op het gebied van natuurbeheer. Sinds 2010 zijn wij gestart met het fokken van de welbekende exclusieve Japanse wagyu runderen. Deze runderen lopen vrij rond in het natuurgebied in de buurt waardoor het wildernis runderen genoemd kan worden. Het vlees is van uitmuntende kwaliteit.

 

Hier zijn de wagyu kroket, bitterballen en Vlaams en Brabants stoof te koop.  


Eenden boerderij Helvoirt en eenden kroket van bekookt

Eenden boerderij Helvoirt

Maar liefst 5000 eenden bevolken de stallen van eenden boerderij Helvoirt,Als kleine eendjes, pas uit het ei gekropen komen ze binnen en groeien ze op tot grote eenden. Je kan komen kijken, Suzan en Robert vertellen graag over hun duurzame manier van ondernemen. Het vlees is van uitstekende kwaliteit. In tegenstelling tot de Franse eenden zit op deze eend veel minder vet en is de smaak "natuurlijker" te noemen. Dat komt door de veelzijdige medicijn vrije voeding die ze krijgen, de ruimte die ze krijgen met veel stro en veel passie en liefde voor het vak. De eenden kroket en bitterbal past daar goed bij.

 

Hier zijn de eenden kroket en de bitterballen te koop. En de eenden stoverij met calvados en stukjes rode appel.


Boerderijwinkel Belvershuys in Haaren.

 

Deze grote en zeer fraai gebouwde boerderijwinkel verkoopt onder andere vlees van eigen varkens. Maar ook verkopen ze groente, rundvlees van de Ruijsbossche hoeve, kaas en andere melkproducten en toetjes diverse oliesoorten en allerlei verwennerijtjes als cadeau. Zo heeft Bekookt een zeer breed assortiment stoofvlees gemaakt en verschillende soorten kroketten.

Zo is er van hun eigen vlees een beenham en een asperge-beenham kroket en bitterbal gemaakt en een stoofpotje hachee. Van rundvlees ligt er ook nog Jagersstoof en Brabantse stoofvlees in hun winkel.


Boerderij winkel Savelkouls in Empel.

 

In 2002 startte Vers Vleesboerderij Savelkouls aan de Hustenweg 8 in Empel (vlakbij de Groote Wielen aan de provincialeweg tussen Empel en Maren-Kessel) een Vers Vleesboerderij, een bedrijf dat inspeelt op de behoefte te weten wat je eet. Een bedrijf dat vlees van eigen boerderij verkoopt, juist aan particulieren. Men staat 100% garant voor herkomst, veiligheid en milieuvriendelijkheid.

In de winkel  met ruim assortiment wordt het vlees verkocht (allemaal voorverpakt in kleine porties), dus u hoeft geen kilo's af te nemen.

Het varkensvlees komt allemaal van eigen boerderij, het rundvlees van een vaste fokker en de kip van een goede poelier uit de buurt.

Nu in het assortiment een vlees kroket van eigen varkensvlees en kipmadras kroket. Ook wordt de beenham gebruikt voor de asperge beenham kroketten.


zuivelboerderij de Kern en Bekookt streekgerechten keuken voor fenegriek-kaas kroket

Zuivelboerderij "de Kern"

 

90 dames zorgen voor heerlijke zuivel producten die in de boerderijwinkel gekocht kunnen worden. Allerlei soorten kaas, boter en diverse toetjes. Maar ook streekproducten van andere streekboeren kan hier gehaald worden. Door ramen in de winkel kan de productie ruimte bekeken worden, maar ook rondleidingen behoren tot de mogelijkheden.

 

Hier zijn de boeren oude kaas kroket, rundvlees kroket,beenham kroket, goulash kroket, brabants stoof Vlaams stoof erwtensoep en biefstuk te koop.


Annahoeve en Bekookt streekgerechten keuken voor kroketten en stoofvlees.
Annahoeve en Bekookt streekgerechten keuken voor kroketten en stoofvlees.

De Annahoeve

 

De Annahoeve in de Moer is een Boerderij winkel waar ze hun eigen vlees verkopen en diverse anderen producten uit de streek. In de wei hebben ze tussen de melkkoeien, Belgische blauw-witte runderen lopen. Deze runderen zijn uitstekende kwaliteit. Zo hebben ze nu ook hun eigen kroketten. Je zou ook eens met de fiets moeten komen, want deze regio (net onder Tilburg) is echt een dagje genieten van de natuur.

 

Hier zijn de asperge kroket, rundvlees kroket , goulash kroket, erwten soep soepballen en diverse stoofvlees te koop.


Van Empel asperges

 

Asperges telen, oogsten en verkopen vraagt om kennis & ervaring, geduld, liefde voor de natuur én betrokkenheid bij mensen. van Empel asperges verkopen sinds 1992 asperges vanuit hun boerderij aan de Belversestraat in Haaren. De vele en vaste klanten uit Haaren, Oisterwijk, Boxtel, Vught, Tilburg en Den Bosch weten ze wel te vinden.

 

Henk en Hannie vullen elkaar goed aan in de werkzaamheden. Henk is teler pur sang. Hij focust zich op de teelt, de irrigatie, de oogst en het steeds verbeteren en verduurzamen. Hannie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Aspergewinkel. Daarvoor koopt ze bijzondere en lekkere items voor in de winkel. Zo ook de asperge-beenham bitterballen en asperge ragout van Bekookt. De beenham komt van de "overkant" het Belvershuys en ook daar komen deze producten in de winkel. Mooi samenwerkings verband!


Boerderijwinkel van der Koppel

 

Het boeren zit bij de familie Van der Koppel in het bloed. De boerderij is al ruim 160 jaar in bezit van de familie. Halverwege de 19e eeuw is deze aangekocht van de Heerlijkheid Meteren en vervolgens overgegeven van vader op zoon. 

Tot 1991 was het een melkveebedrijf. Daarna kwam de overstap naar vleesvee. De melkkoeien werden gemengd met Belgisch witblauw. Het houden van vleesvee beviel goed, echter over de keuze van het ras was men niet tevreden. Daarom is 5 jaar later begonnen met het fokken van Blonde d’Aquitaine. Nu zijn Kees en Sabine de eigenaren van deze mooie boerderij.

 

Sinds 2015 zijn Sabine en Kees ook aangesloten bij het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Onze stieren worden grootgebracht volgens de richtlijnen van dit keurmerk. Er worden ook behoorlijk veel activiteiten gehouden op de boerderij. Zo worden er diners in de stal georganiseerd. In de boerderijwinkel word een groot assortiment gemaakt door Bekookt verkocht. Zoals diverse stoofvlees soorten, rundvlees ragout, rundvlees kroket en stoofvlees kroket/bitterbal en nu ook pittige loempia's, bolognese en chilli con carne met het gehakt van hun blonde d’Aquitaine vlees. Wauw!Kaas boerderij de Leyedaeler in Goirle

 

Deze kaasboerderij bevindt zich in het mooie Goirlese Leyedal. Zij hebben van oorsprong een melkveebedrijf met 60 zwartbonte stamboekkoeien. Wij zijn in 1996 begonnen met het maken van onze Leyedaeler boerenkaas. Deze kaas wordt gemaakt van verse melk van eigen koeien. Deze koeien grazen nog zo veel mogelijk buiten in het malse gras, daarvan geven ze heerlijke melk boordevol goede bestanddelen die weer terug komen in de kazen. Kortom een puur natuur streekproduct uit Goirle.

 

Voor deze kaasboerderij heeft Bekookt een boeren oude kaas gemaakt en een Fenegriek-kaas kroket en natuurlijk bitterballen van deze variateiten.


Kaas boerderij de Lange hoeve 

 

In Genderen ligt in het rivieren gebied van Heusden en Altena in deze sappige weiden grazen de koeien van Herman en Mieke van den Heuvel. Al 40 jaar wordt er hier kaas gemaakt dat in de verre omgeving zeer gewaardeerd wordt. Naast het kaasmaken worden er ook rondleidingen gegeven, kaasjesgolf kun je er spelen. Zelfs arrangementen met koffietafels, proeverijen lunch en diner kunnen door hun verzorgt worden. Niet raar dat Mieke de publieksprijs voor meest ondernemende vrouw van Altena heeft gewonnen.

 

Hier zijn de boeren oude kaas kroket en rundvlees kroket te koop. 


Margriethoeve en Bekookt streekgerechten keuken kroketten en stoofvlees

De Margriet hoeve

 

Deze kleinschalige boerderij houden koeien  van het ras Marchigiana die hun oorsprong vinden in Italië. Deze dieren zijn oorspronkelijk gefokt als werkdier door de Romeinen. Vandaar deze koeien zeer groot en sterk zijn waardoor ze weinig gezondheids problemen hebben en daardoor duurzaam gehouden kunnen worden. Kalfjes worden 10 maanden bij hun moeder gehouden zodat ze op een gezonde manier opgroeien. Door telen van gewassen op eigen land is de voetafdruk minimaal.

 

Hier wordt de rundvlees kroket verkocht en twee soorten stoof.

De Brabantse en de Vlaamse.


Boerderij van 't Zandeind

Op deze boerderij is van alles te doen. Zo is er een boerderij camping, wordt er eigen vlees verkocht van de Lakenvelder, Belgische blauw wit en van Herfort runderen. Het is ook een zorgboerderij er worden excursies verzorgt en er kan geknuffeld worden met de koeien. De Herforts lopen vrij rond op en rond de boerderij en worden verzorgt door jongeren met een autistische stoornis die weer begeleidt worden door 5 zorgbegeleiders..  

 

Op deze locatie worden exclusief de lakenvelder kroket, stoofvlees kroket van Belgisch blauw wit en een Herford rundvleeskroket verkocht. 


Educatieve viskwekerij de Stroom in Oirschot.

 

Laat je eens verrassen op dit schitterende plekje langs het riviertje de beerze in een prachtige omgeving van weide met oude bomen en wonderschone vergezichten vol groen. Hier staat een grote blokhut met een heel groot terras waar je heerlijk zit na een lange fietstocht. Maar het is ook een viskwekerij. De meervallen die hier worden gekweekt kunnen ook tijdens een excursie worden bekeken. Van de meerval heeft Bekookt een kroketje en bitterbal gemaakt die geserveert wordt op het terras en in doosjes kunnen ze meegenomen worden voor thuis.
WINKELS


Slagerij/poelier Riny van Esch uit Heesch.

 

Ambachtelijke scharrel slager en poelier met rundvlees van de Limousin. Duurzame Brabantse kip van Tante Door en scharrel varkensvlees uit de Ardenne. Met veel liefde en passie voor het vak verkopen ze ook vele kant en klare maaltijden en allerlei soorten wild en gevogelte.

 

Nu hebben ze ook een volle vriezer staan met Limousin rundvlees kroket, Goulash kroket, Brabants en Vlaams stoofvlees en rundvlees ragout. Van de kip een kipkroket , kipmadras, saté kroket en een kippenragout.

 


De Vughtse ijsboerderij

 

De Vughtse ijsboerderij is al een begrip aan het worden in brabant. Het wordt gemaakt met dagverse melk van eigen koeien. Dat is waar Hannie van Rooij van de Vughtse IJsboerderij bijna alle dagen van de week haar energie in steekt. De taken zijn duidelijk verdeeld; haar man Frans melkt de koeien, zij is de ijsbereider. In de boerderijwinkel kan je alle soorten ijs mooi gepresenteerd bij elkaar zien. Het is een ruime keuze: wel 25 soorten ijs en nog eens meer dan tien verschillende smaken sorbetijs. 

 

Naast de ijssoorten worden ook andere boerderij producten verkocht. Nu dus ook de kroketten en stoofvlees van Bekookt. 

Henk Dank

 

Al meer dan 25 jaar zit Henk Dank met zijn versboerderij en bloembinderij tussen Raamsdonkveer en Oosterhout. Het is heerlijk om even rond te lopen, en neem de tijd want het is echt onverwacht groot. Buiten staat het vol met perkplanten, heerlijk geurende kruiden en bloeiende vaste planten. De streekproducten winkel staat vol met groente en fruit die echt duidelijk van hoge kwaliteit zijn. Bedoelt voor de grote vaste klanten kring die in de loop van de jaren deze winkel heeft gevonden. Een bezoek is echt de moeite waard. In de vriezer is Bekookt te vinden met 8 soorten kroketten.


Boerderij poelier Kapteijns

 

Boerderij poelier René Kapteijns houdt zijn kippen zelf, slacht ze, maakt alle denkbare producten van, en verkoopt zijn kip op eigen erf.  Vroeger had René een traditionele intensieve kippenhouderij. Totdat hij een paar jaar geleden besloot om dit te veranderen en 80% van zijn kippenbestand te laten verdwijnen. Vandaag de dag zit dezelfde stal maar 15% van het aantal kippen dat er ooit zat. De kippen worden ouder, krijgen beter voer, groeien langzamer en zijn stukken gelukkiger zonder antibiotica. Daarnaast worden de kippen op het eigen terrein geslacht en verwerkt wat de kwaliteit ten goede komt. In het wild seizoen is er ook wild uit eigen streek zoals uit Oisterwijkse bossen. 

 

 

HORECA


Eetcafe De klinkert

 

Cafe/terras de Klinkert in Drunen.

Heerlijk wandelen door de Drunense en Loonse duinen en dan even een terrasje pikken met een goed glas bier en een rundvlees kroket burger of een fenegriek kaasburger. Of. Of. Of. toch maar een asperge beenham kroket....loopt het water u al uit de mond! 


Bij D'Ingens

 

In het centrum van Boxtel heeft deze leuke en gezellige lunchroom drie soorten kroketten op de kaart staan. Waaronder de Wagyu rundvlees kroket, garnalen kroket en Boeren oude kaas kroket.

Vanuit deze lunchroom worden ook de soepen van D'ingens gemaakt die in diverse boerderijwinkels te verkrijgen zijn.  


Stadsboerderij Eyghentijd

 

Een pareltje tussen de grote wielen en het nieuwe kanaal (kanaalpark) in Rosmalen. Er is zeer veel te beleven. Het is allemaal begonnen met een biologische varkenshouderij met een educatieprogramma  voor scholen, groepen, ouderen. Er is nu bijna een heel park van gemaakt waar je behoorlijk wat uren kan vertoeven. Er is een speeltuin met tractor race baan. Een terras met biologische drankjes en hapjes. De boerderij winkel met streekproducten, vlees van eigen Bossche landvarkens,wildernis vlees. Er is een imker met winkel op het erf met een bijenpad. Ook is er nu een kinderdag verblijf gevestigd, hoe leuk is dat! Rondom het bedrijf ligt natuurgebied kanaalpark waar de rode geus rondloopt om het gebied in stand te houden. Maar bovenal kan je de biologische varkens bekijken die lekker aan het scharrelen zijn in de modder.

 

Hier zijn de wildernis vleeskroket en bitterballen en de Biologische beenham kroket en bitterballen te koop ook op het terras. 

   regio leveranciers


Mathijssen room boter

In Udenhout ligt kaas boerderij Mathijssen. In deze moderne stal met melk carrousel en de keuken worden boeren kazen gemaakt voor veel boerderij winkels in de verre omgeving. Ook bij de horeca groothandels en supermarkten kunnen de producten gekocht worden. Bekookt gebruikt de boeren echte roomboter in al zijn producten. En dat zorgt mede voor de speciale smaak van de kroketten,ragouts en stoverijen. Echte boeren room boter is gezond het zit vol met mineralen en sporen die mensen echt nodig hebben. Mathijssen heeft geen winkel waardoor er geen kroketten te koop zijn. 

Vermeulen eierhandel

In Riel ligt kippeneieren boerderij Vermeulen. De producten van Bekookt zijn niet hier te koop, maar het eiwit dat ze hier rechtsteeks maken van de eieren uit de stal gebruik ik. Verser kan niet en de ecologisch voetafdruk is op deze wijze minimaal. Ze hebben een machine in de schuur staan om eieren te scheiden en te pasteuriseren op hygiënische wijze. Voor het paneren van de kroketten gebruik ik het eiwit van hun. Er wordt alleen citroenzuur toegevoegd voor een langere houdbaarheid.